marți, 18 ianuarie 2011

Capcana religiei

În fiecare dintre noi, undeva în adâncuri, există nevoia de Dumnezeu. Doar că nu întotdeauna această nevoie e identificată corect și de cele mai multe ori această nevoie e 'satisfacută' incorect. Dar ea e o necesitate de prim rang. La fel ca aerul, apa sau mâncarea, nesatisfacerea acestei necesitați duce la moarte. Și nu vorbesc doar de moarte spirituală, ci și de moarte fizică. Oamenii simt moartea în ei înșiși, simt cum se sting, cum lumina din ei pălește și atunci doresc febril să se hrănească. O hrană care să pătrundă în miezul ființei fiecăruia. De o asemenea hrană e nevoie. Mulți însă aleg să-și potolească această foame la fast-food-uri: pseudo-bucuria distracțiilor, petrecerilor, bețiilor... Sentimente ce într-o clipă se sting și te lasă din nou gol.
Există însă și aceia care au identificat corect această nevoie. Știu că doar Dumnezeu poate umple acel gol. Acum rămâne doar să iși "procure" hrana necesară. Apare însă o nouă problemă, o nouă greutate: din care loc să o "procure". Vor urmări prețul, să fie cât mai ieftină, sau calitatea, să fie cât mai bună? Sunt atât de multe oferte încât omul e descumpănit. Uneori cântăresc atât de mult opțiunile încât "ora închiderii" îi găsește tot nehotărâți. Dezamăgirea e atât de mare în unele cazuri încât mulți renunță.
Sunt însă mulți care sunt sinceri la început. Ei vor doar hrană. Hrana aceea pură care să le sature odată pentru totdeauna sufletul chinuit. Îl vor pe Dumnezeu. Și de multe ori, în foamea lor profundă, acceptă prima "ofertă" care li se face, deși nu întotdeauna e cea mai bună. Totuși, putem vorbi de "oferte" bune și "oferte" rele? Eu cred că da. Așa cum produsele se falsifică, la fel unii prezintă un hristos fals, sau un dumnezeu pe care nu-l poți găsi în Biblie.
Există UN SINGUR DUMNEZEU ADEVĂRAT ! Dar mulți ajung să fie înșelați pentru că, deși știu cum se numește Ceea ce caută ei, nu știu exact cum arată. Și atunci ținta lui inițială se schimbă. Acum ei nu mai caută Acea Hrană, ci caută "magazinul" care li se pare lor cel mai frumos. Și ca să las într-un final la o parte ghilimelele și paralelele vă spun că oamenii ajung să rătăcească pentru că, necunoscând prea multe despre Dumnezeu, fac alegerile privind spre religii. Și ce religie le place lor mai mult, în acea direcție vor merge, aceea va fi calea lor. E greșit un astfel de lucru? De cele mai multe ori, da! Pentru că în loc să-L cauți pe Dumnezeu, să te potrivești înfățișării Lui, ajungi să cauți oameni, să te potrivești înfățișării și obiceiurilor lor și aceasta poate fi o capcană letală. Și pentru că ai ales religia de fapt și nu pe Dumnezeu, ajungi să urmezi orbește religia chiar dacă ar fi ca ea să te ducă pe cărări greșite din pricina unor lideri care s-au depărtat de Dumnezeu.
De ce nu e neaparat ceva rău să alegi o religie?! Pentru că există și oameni sinceri, oameni cu un caracter puternic, oameni cu care Domnul are un plan, oameni care îl doresc din toată inima pe El și vor să aibă părtășie și cu alții. Se întâmplă uneori ca unii dintre aceștia să aleagă greșit , o religie, din dorința de a merge la biserică. Însă pentru că ținta unor astfel de oameni nu se va schimba niciodată, ei nu vor fi lăsați singuri de Domnul în mijlocul oricărei religii s-ar afla. Pentru că ei nu urmează în inima lor religia, ci pe Dumnezeu. Nu studiază doctrine și legi omenești, ci Cuvântul lui Dumnezeu. Și Dumnezeu îi va scoate nevătămați din mijlocul lupilor și-i va pune în turma Lui.
Dacă îți dorești Adevărata Hrană, chiar dacă se întâmplă uneori să nimerești într-un "magazin" greșit, vei ieși de acolo pentru că vei afla că ceea ce ei îți prezintă e ceva fals. Vei cunoaște Adevărul și Adevărul te va face liber. Puteți scăpa de capcana religiilor căutându-L pe Dumnezeu acolo unde El ni se descoperă: în Sfânta Scriptură, Cuvântul Viu, dătător de Viață. Nu urmați o religie! Urmați-L pe Dumnezeu! Religia pe care o ai, deși acum poate fi bună, cu timpul se poate schimba și fără să-ți dai seama, să te îndepărteze tot mai mult de Dumnezeu. Dumnezeu însă nu se schimbă niciodată. Dacă Îl cunoști pe El, Îl vei urma doar pe El.
Religia poate fi o capcană periculoasă care să te ducă la moarte. Mulți dintre creștini ajung uneori mai atașați de religie decât de Dumnezeu, căutând să se potrivească tot mai mult religiei. Dumnezeu nu vrea oameni religioși ! El vrea oameni credincioși Lui, închinători adevărați în Duh și-n Adevăr, oameni liberi !
Dacă simți această foame, această nevoie de Dumnezeu, începe să te hrănești singur din Scriptură. Cunoaște-L pe Domnul și lasă-te cunoscut de El. Lasă-L pe El să te învețe. Nu te lăsa păcălit de cei ce vor să te înșele spunându-ți că singur nu poți înțelege Scriptura. Vei înțelege! Și ști de ce? Pentru că nu ești singur !

Un comentariu:

  1. Adevarat lucrul acesta pe care îl spui: "Religia poate fi o capcană periculoasă care să te ducă la moarte. Mulți dintre creștini ajung uneori mai atașați de religie decât de Dumnezeu, căutând să se potrivească tot mai mult religiei. Dumnezeu nu vrea oameni religioși ! El vrea oameni credincioși Lui, închinători adevărați în Duh și-n Adevăr, oameni liberi!"

    Dar tu, L-ai găsit? Este Dumnezeul, de care te-ai "alipit" adevăratul Dumnezeu din Biblie? Daca da, cum poți fi sigur de acest lucru?

    RăspundețiȘtergere